FAQ

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Funway West.

• Wie zijn de bandleden van Funway West? Funway West bestaat uit Evelien Storm (zang), Tony Hoyting (piano/toetsen), Joost van der Beek (gitaar), Arthur Buitelaar (bas/contrabas) en Bas Horstink (drums). Tijdens onze muziekstudie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen zijn we bevriend geraakt. We hadden veel zin om met z’n allen leuke muziek te maken en zo is Funway West geboren. Het samen repeteren en optreden is altijd een feest! Ieder van ons is ondertussen afgestudeerd aan het conservatorium en nu werkzaam als professioneel muzikant. Naast Funway West spelen we ook in andere bands en geven we muzieklessen. Neem ook eens een kijkje op onze facebookpagina met foto’s van optredens.

• Tijdens mijn feest wil ik eerst achtergrondmuziek en daarna feestmuziek om op te kunnen dansen. Is dit mogelijk? Jazeker! Funway West kan geboekt worden in verschillende bezettingen. In zo’n geval kunnen we bijvoorbeeld beginnen met een trio dat easy listening/jazz op een relatief zacht volume speelt. Daarna kan de rest van de band erbij komen. Zij verhogen het volume en maken er een echt dansfeest van met disco-, funk- en popnummers.

• Hoeveel opbouwtijd hebben jullie nodig? De benodigde opbouwtijd is één tot anderhalf uur, afhankelijk van de grootte van de bezetting. We zullen dus één tot anderhalf uur voor de start van de show aanwezig zijn. Mocht het in verband met uw programmering handiger zijn dat we eerder opbouwen dan is dat in overleg mogelijk.

• Hoeveel ruimte hebben jullie nodig? We hebben 5 – 20 m2 nodig, afhankelijk van de grootte van de bezetting.

• Wat hebben jullie nodig ter plaatse? Het enige wat we ter plaatse nodig hebben is een stroompunt. Wij zorgen zelf voor verlengsnoeren, bekabeling etc.

• Hoe lang duren jullie sets en pauzes? Één set duurt 45 minuten en wordt meestal gevolgd door een pauze van 15 minuten. Twee sets bestaan dus uit 2 x 45 minuten muziek en 15 minuten pauze. In overleg kunnen we de duur van de sets en pauzes aanpassen zodat ze in uw programma passen.

• Verzorgen jullie muziek voor in de pauzes? Ja; we hebben een speciale afspeellijst op een Ipad die we tijdens de pauzes kunnen afspelen. U kunt ook uw eigen muziekdrager aansluiten om uw muziek af te spelen. 

• Wat als bandleden ziek zijn op de dag van het concert? Funway West heeft nauw contact met een groot aantal professionele muzikanten dat voorbereid is op onze shows. Mocht een van de vaste muzikanten ziek worden of plotseling ernstig verhinderd zijn, dan regelen we voor deze persoon een invaller. Dit doen we uiteraard in overleg met u. De kwaliteit van de show blijft hierdoor altijd gewaarborgd.

• In welk gebied zijn jullie actief? Funway West geeft optredens in heel Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Zo zijn we te boeken als coverband in Groningen, een party band in Leeuwarden, een jazz trio in Assen, een feestband in Zwolle en een jazz combo in Het Gooi (‘t Gooi), zoals Baarn, Hilversum, Naarden, Laren, Bussum en Blaricum. We zijn ook te boeken als bruiloftband in Arnhem, jazzduo in Utrecht, jazzkwartet in Amsterdam, popband in Almere, jazzband in Haarlem, jazzformatie in Den Haag en discoband in Rotterdam. We worden veel geboekt als cover band in Twente (Almelo, Hengelo, Enschede), Maastricht, Apeldoorn, Wassenaar, Den Bosch en Nijmegen. Daarnaast spelen we live muziek in Tilburg, Breda, Eindhoven, Middelburg en dansmuziek in Vlissingen, Roermond, Venlo, Sittard, Dordrecht. Ook spelen we achtergrondmuziek in Duitsland (zoals Leer, Meppen, Lingen, Nordhorn, Hamburg, Hannover, Münster,  Osnabrück, Oldenburg, Bremen, Emden, Papenburg), feestmuziek in België (zoals in Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel) en Luxemburg.